VELJET, LAULU LAULAKAAMME!

Pietarsaaren Laulu-Jaakot ja Kokkolan Lauluveikot, sekä Kokkolan Lauluveikkojen Seniorit yhdistivät upealla tavalla voimansa! Keväällä 2017 pidettiin kaksi upeaa peräkkäistä konserttia; VELJET, LAULU LAULAKAAMME!

Ensin pidettiin yhteiskonsertti Snellman-salissa Kokkolassa lauantaina 22.4.2017 klo 19.00. Seuraavaksi pidettiin kyseinen yhteiskonsertti myös Schaumansalissa, Pietarsaaressa lauantaina 6.5.2017 klo 19.00. Pietarsaaren konsertin jälkeen kuorot pitivät vielä yhteisen unohtumattoman Karonkan Pietarsaaren Kaupunginhotellissa. VELJET, LAULU LAULAKAAMME! Suomen 100-vuotisjuhlavuoden konserttia johtivat seuraavat taiteelliset johtajat: Johannes Ahlvik, Erkki Keskinen, Mari Sillanpää ja Heli Uusimäki.

Kevään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden konsertteihin ryhdyttin kuorojen taholta panostamaan jo hyvissä ajoin. Pietarsaaren ja Kokkolan veljeskuorot pitivät mm. tiheästi yhteisharjoituksia Pietarsaaressa ja Kokkolassa, mitkä harjoitukset huipentuivat Raudaskylän Kristillisessä Opistossa pidettyyn kolmipäiväiseen kuoroleiriin. Raudaskylän kuoroleirillä kuorot hitsattiin tiukasti yhdeksi suureksi kuoroksi. Harjoituksissa oli mielenkiitoista nähdä, miten erillainen ote kolmella taiteellisella johtajalla oli kulloinkin laulettaviin kappaleisiin!

Konsertin ohjelmistoksi valittiin Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vahvoja, perinteisiä Suomalaisia mieskuorokappaleita. Konsertissa kuorot lauloivat suurkuorona, mutta konserttien ensimmäisellä puoliajalla myös erillinä kuoroina. Koska Pietarsaaren Laulu-Jaakot ja Kokkolan Lauluveikot esiintyivät suurkuorona, voitiin konserttien ohjelmistoon ottaa mm. kappaleet; Täällä pohjantähden alla, Hiiden orjien laulu ja Nuijamiesten marssi. Konsertti päätettiin ylevästi Jean Sibeliuksen, Finlandia- hymniin.

 


Kuva: Pietarsaaren Laulu-Jaakot, Kokkolan Lauluveikot ja Kokkolan Lauluveikkojen Seniorit Kokkolassa 2017 Veljet, laulu laulakaamme konsertissa. Kuvaaja: Eero Hangassalo.

 


Kuva: Pietarsaaren Laulu-Jaakot, Kokkolan Lauluveikot ja Kokkolan Lauluveikkojen Seniorit Kokkolassa 2017 Veljet, laulu laulakaamme konsertissa. Kuvaaja: Eero Hangassalo.

 


Kuva: Kokkolan Lauluveikkojen Seniorit kuoron taiteellisen johtajan Erkki Keskisen johdolla. Kokkolan yhteiskonsertti, kevät 2017.

 


Kuva:  Pietarsaaren Laulu-Jaakkot Kokkolan yhteiskonsertissa kuoron taiteellisen johtaja Johannes Ahlvikin johdolla. Kevät 2017. Kuvaaja: Eero Hangassalo.

 


Kuva:  Kokkolan Lauluveikot Kokkolan yhteiskonsertissa keväällä 2017.Kuvaaja: Eero Hangassalo.

 


Pietarsaaren Laulu-Jaakot ja Kokkolan Lauluveikot Kokkolassa yhteiskonsertissa vuonna 2017.

 


Kuva:  Pietarsaaren Laulu-Jaakkojen taiteellisen johtajan Johannes Ahlvikin upea soolo kappaleessa Vill du komma med mig!!

 


Kuva: On VELJET, LAULU LAULAKAAMME! Kokkolan 22.4.2017 mieskuorokonsertin kukituksen ja onnittelujen aika! Onniteltavina solistit Olli Lehtimäki, Johannes Ahlvik, sekä taiteelliset johtajat  Mari  Sillanpää, Johannes Ahlvik, Erkki Keskinen ja Heli Uusimäki.   Kuvaaja: Eero Hangassalo.