JORMA TARVULA


Kuva:  Jorma Tarvula. Pietarsaaren Laulu-Jaakkojen taiteellinen johtaja.

 

Jorma Tarvula toimi Pietarsaaren Laulu-Jaakkojen taiteellisena johtajana vuosina
1976 – 1979

syntyi 5.8.1933, kuoli 5.5.2007


Jorma Tarvulan
pääaktiviteetit suuntautuivat Pietarsaaren kulttuuri- ja musiikkitoimintaan, sekä Pietarsaaren sydänyhdistyksen toimintaan.  Tarvula ehti toimia elämänsä aikana hyvin monessa toiminnassa mukana.

Jorma Tarvula toimi pitkään Pietarsaaren Laulu-Jaakkojen jäsenenä ja oli mukana perustamassa Pietarsaaren Laulu-Jaakkojen vahvistettua kvartettia, eli Vartti-Jaakkoja. Toimittuaan jonkin aikaa menestyksekkäästi Vartti-Jaakkojen johtajana hän siirtyi Pietarsaaren mieskuoron Laulu-Jaakkojen taiteelliseksi johtajaksi. Laulu-Jaakkojen taiteellisen johtajuutensa aikana kuoro teki mm. v. 1979 matkan Ruotsin Norrtäljeen. Laulu-Jaakkojen taiteellisen johtajuutensa jälkeen Tarvula toimi pitkään myös Pietarsaaren Viihdekuorossa.

Tarvula osallistui myös musiikkiteatteri Amien toimintaan, säveltäen muutamia lauluja kyseisen ryhmän esityksiin.

Jorman Tarvulalla oli myös vahvoja taiteellisia kykyjä.  Hän maalasi lukemattomia tauluja ja teki upeita puutöitä, erityisesti seinäkelloja.  Hänen valmistamiaan seinäkelloja annettiin Pietarsaaren Kaupungin virallisina lahjoina mm. Viihdekuoron konserttimatkalla Puolassa. Hän harrasti myös luontovalokuvasta, pyrkien tuomaan esille vuodenaikojen muutokset luonnossamme.

Tarvula toimi pitkään Pietarsaaren sydänyhdistyksen puheenjohtajana, järjestäen pietarsaarelaisille erilaisia virkistys-, konsertti- ja teatterimatkoja, sekä luentotilaisuuksia. Myös suuren suosioin saavuttaneet yhteislaulutilaisuudet olivat Jorma Tarvulan ideoimia ja toteuttamia.

Jorma Tarvulalle myönnettiin vuonna 2004 Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunnan myöntämänä kulttuuripalkinto, eli kulttuuritoimikunnan tunnustuspalkinto.  

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna